Ajutați-ne să descoperim abuzurile

Protecția denunțătorilor de nereguli

De la intrarea în vigoare a Legii privind protecția denunțătorilor de nereguli care a implementat Directiva UE privind denunțătorii de nereguli în 2023, companiile austriece, cum ar fi Österreichische Hagelversicherung, au fost obligate să instituie canale interne de raportare și mecanisme de gestionare, pentru a preveni daunele aduse companiilor și indivizilor afectați, precum și publicului, și pentru a putea descoperi posibilele nemulțumiri și încălcări legale într-un stadiu incipient.

Österreichische Hagelversicherung a creat, prin urmare, canale care permit atât raportarea anonimă, cât și publică a plângerilor și a încălcărilor legilor. În orice situație, denunțătorul nu trebuie să se teamă de nicio repercusiune – cu condiția ca rapoartele să se bazeze pe fapte.

Raportați încălcările regulilor

Dacă ați obținut informații despre încălcări legale pe baza unor legături profesionale și doriți să raportați o astfel de infracțiune, vă rugăm să ne contactați. O infracțiune ne poate fi raportată prin poștă cu mențiunea la adresă „Whistleblowing” sau prin e-mail.

Österreichische Hagelversicherung
În atenția „Whistleblowing”
Lerchengasse 3-5, 1080, Viena
Austria

sau
[email protected]

Cu toate acestea, vă rugăm să înțelegeți că nu putem accepta, procesa sau transmite preocupările generale ale clienților la această adresă de e-mail. Vă rugăm să urmăriți punctul de meniu Petiții și reclamații de pe site.

Confidențial și anonim

Toate rapoartele sunt procesate de către ofițerul nostru de conformitate cu cea mai mare confidențialitate, discreție și protecție a identității denunțătorului. Prelucrarea datelor cu caracter personal ale denunțătorilor, ale persoanelor afectate de raport și ale persoanelor afectate sau implicate în măsurile de urmărire este autorizată în sensul legii privind protecția denunțătoriilor și al ordonanțelor emise în baza acesteia.

Centrul de raportare va confirma primirea raportului în termen de 7 zile la adresa poștală sau la adresa de e-mail pe care ne-ați furnizat-o, cu excepția cazului în care v-ați opus sau există motive să credem că acest lucru ar compromite protecția identității dumneavoastră. În cazul în care semnalarea dvs. nu a fost transmisă în mod anonim, vă vom informa, în termen de cel mult trei luni de la primirea semnalării, cu privire la măsurile de urmărire (de exemplu, anchete interne sau investigații) pe care intenționează să le ia biroul de conformitate sau cu privire la motivele pentru care biroul intern nu va da curs semnalării.