Horticultură

Plantații pomicole Basis

Prin acest nou produs asigurăm rodul plantațiilor/arbuștilor fructiferi, dar și plantațiile pomicole nou înființate, care nu sunt pe rod, împotriva daunelor produse de riscul grindină.

Sumar

  • Pentru plantațiile pomicole pe rod se asigură rodul plantațiilor împotriva grindinei cu obligativitatea de a asigura întreaga suprafață plantată cu aceeași cultură/plantație/specie, chiar dacă au soiuri diferite.
  • Pentru plantațiile pomicole nou înființate se asigură plantațiile pomicole sau de arbuști fructiferi care nu sunt pe rod, împotriva grindinei cu obligativitatea de a asigura întreaga suprafață plantată cu același soi.

Notă:  La plantațiile pomicole pe rod se despăgubește diminuarea producției/pierderea calitativă provocată de riscul grindină, nivelul daunei fiind determinat prin clasificarea rodului/fructelor în mod individual conform criteriilor și procentelor menționate în condițiile de asigurare suplimentare pentru asigurarea produselor horticole.

  • Posibilitatea de a alege suma asigurată
  • Evaluarea rapidă a daunelor
  • Plata rapidă a despăgubirilor
  • Procedură nebirocratică, digitalizată de subscriere și calcul al deconturilor de despăgubire.

Avizarea daunelor se face rapid și ușor, fără multă birocrație, online pe website la secțiunea Avizări Daune sau prin intermediul portalului Agra Asigurări

Asigurații ce încheie polițe pentru plantațiile pomicole pe rod pot aplica pentru sprijinul din cadrul submăsuri 17.1 – de subvenționare a primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și pot beneficia de recuperarea primelor de asigurare de până la 70% din valoarea primei eligibile.

Materiale

Oops! We could not locate your form.

Descărcări