Avizări daune

Evaluarea rapidă a daunelor

Avizarea daunelor

Primul pas după ce un risc climatic v-a afectat cultura este să avizați dauna online pe site-ul nostru.

Descrierea procesului de avizare al daunei

Mai jos aveți stadiile de procesare a daunei până la plata efectivă. Puteți vizualiza stadiul în care se află decontul în portalul dedicat. „Login” .
În cazul în care aveți întrebări puteți consulta ghidul de avizare daune sau ne puteți suna la numărul de telefon 0790 546 625

 

1
Avizarea daunei

Pentru a putea evalua dauna cât mai repede avem nevoie de o avizare online pentru fiecare poliță în parte. În portalul dedicat, găsiți toate polițele de care dispuneți.  „Login”

 

2
Planul de acțiune

Avizarea daunei se înregistrează în sistem și se alocă de către managerul responsabil evaluatorului de daune.
Avizările unde nu se face o constatare pe teren, se finalizează doar după ce datele necesare au fost transmise de către colaboratori (în cazul Indexului de secetă).

 

3
Evaluarea daunei

Prioritizăm evaluările la culturile care au fost recoltate sau care se află în perioada de recoltare. Culturile la care dimensiunile daunei se văd doar după un anumit timp, se evaluează după câteva săptămâni. Evaluatorii de daune vor lua legătura cu dumneavoastră înainte de evaluarea daunei.

 

4
Decontarea daunei

Decontul de daună se emite conform protocolului de daună și a datelor înregistrate pe polița de asigurare sau pentru index de secetă conform datelor primite de la ANM.
În portalul dedicat „Login” găsiți toate deconturile de care dispuneți, de îndată ce acestea au fost finalizate.

 

  Descriere
Grindină

Perioada de evaluare a daunei depinde de stadiul de dezvoltare al plantei. Culturile care se află în perioada de recoltare vor fi soluționate prioritar.   ...

mai mult

Perioada de evaluare a daunei depinde de stadiul de dezvoltare al plantei. Culturile care se află în perioada de recoltare vor fi soluționate prioritar.

 

mai puțin
Incendiu/Foc

Evaluarea daunei provocate de incendiu/foc se efectuează în decurs de câteva zile de la avizare. ...

mai mult

Evaluarea daunei provocate de incendiu/foc se efectuează în decurs de câteva zile de la avizare.

mai puțin
Furtună/Ploaie torențială

Perioada de evaluare a daunei depinde de stadiul de dezvoltare al plantei. Culturile care se află în perioada de recoltare vor fi soluționate prioritar. ...

mai mult

Perioada de evaluare a daunei depinde de stadiul de dezvoltare al plantei. Culturile care se află în perioada de recoltare vor fi soluționate prioritar.

mai puțin
Îngheț

Evaluarea daunelor la plantele afectate de îngheț are loc la scurt timp de la avizarea daunei înainte de a fi înlocuită cultura. După ce, din ...

mai mult

Evaluarea daunelor la plantele afectate de îngheț are loc la scurt timp de la avizarea daunei înainte de a fi înlocuită cultura. După ce, din cauza pierderilor, suprafața afectată a fost reînsămânțată și evaluatorii au verificat aceast lucru, protocolul de daună se finalizează, iar despăgubirea se achită în contul adus la cunoștința Agra Asigurări.

 

mai puțin
  Descriere
Index de secetă

Soluționarea daunelor la culturile asigurate împotriva secetei se efectuează după ultimul stadiu vegetativ și după primirea datelor meteo de la ANM. La acest produs nu ...

mai mult

Soluționarea daunelor la culturile asigurate împotriva secetei se efectuează după ultimul stadiu vegetativ și după primirea datelor meteo de la ANM. La acest produs nu se efectuează o evaluare de daună pe teren. Evaluarea daunei se bazează exclusiv pe datele puse la dispoziție de către ANM.

mai puțin
  Descriere
Grindină, Incendiu/Foc, Furtună/Ploaie torențială

Evaluarea daunei depinde de stadiul de dezvoltare al plantației de viță de vie. Daunele timpurii se evaluează înaintea coacerii bobului.     ...

mai mult

Evaluarea daunei depinde de stadiul de dezvoltare al plantației de viță de vie. Daunele timpurii se evaluează înaintea coacerii bobului.

 

 

mai puțin
Îngheț

Efectuăm prima evaluare după ce formarea mugurului principal și a lăstarului lateral s-a finalizat. În funcție de daună, finalizăm protocolul în luna august. Daunele provocate ...

mai mult

Efectuăm prima evaluare după ce formarea mugurului principal și a lăstarului lateral s-a finalizat. În funcție de daună, finalizăm protocolul în luna august.

Daunele provocate de înghețul târziu de primăvară, la culturile de viță de vie se despăgubesc începând de la un prag minim de dăunare de peste 36%, conform condițiilor de asigurare.

 

mai puțin
  Descriere
Grindină

Evaluarea daunei se efectuează în decurs de câteva zile de la avizare, astfel încât asiguratul să poată începe cât mai rapid, lucrările de reparație. ...

mai mult

Evaluarea daunei se efectuează în decurs de câteva zile de la avizare, astfel încât asiguratul să poată începe cât mai rapid, lucrările de reparație.

mai puțin
Furtună

Evaluarea daunei se efectuează în decurs de câteva zile de la avizare, astfel încât asiguratul să poată începe cât mai rapid, lucrările de reparație. Daunele ...

mai mult

Evaluarea daunei se efectuează în decurs de câteva zile de la avizare, astfel încât asiguratul să poată începe cât mai rapid, lucrările de reparație.
Daunele la plante se evaluează înaintea recoltei.

mai puțin

Avantajele utilizării portalului

În portalul dedicat asiguraților Agra Asigurări puteți verifica stadiul daunei.

  • Avizarea daunei
  • Planificarea evaluării
  • Fixarea evaluării în următoarele 14 zile
  • Finalizarea evaluării
  • Pregătirea decontului de daună
  • Achitarea despăgubirii
Avizări daune

Țelul nostru principal este să oferim ajutor rapid în caz de daună.

Cei 70 de ani de experiență în domeniul asigurativ agricol, precum și cei 300 de experți evaluatori, fac din Agra Asigurări un partener de nădejde în cazul unei daune.