Horticultură

Plantații pomicole protejate Basis

Prin acest nou produs se pot asigura rodul plantațiilor/arbuștilor fructiferi cu sistem de protecție antigrindină împotriva riscului grindină, dar și sistemul de protecție antigrindină și echipamentele tehnice suplimentare împotriva daunelor produse de riscurile grindină și furtună.

Sumar

  • Rodul plantațiilor/arbuștilor fructiferi cu sistem de protecție antigrindină împotriva grindinei.
  • Sistemul de protecție antigrindină, dar și echipamentele tehnice suplimentare împotriva grindinei și a furtunii.

Notă: Condiția pentru preluarea în asigurare este ca sistemul de protecție să nu depășească 15 hectare și după realizarea unei inspecții de risc.

În cazul unei daune totale asupra sistemului de protecție antigrindină vor fi despăgubite și daunele mecanice provocate de acesta asupra rodului.

  • Posibilitatea de a alege suma asigurată în cazul rodului și foliei anti ploaie și a echipamentului suplimentar. Pentru sistemul de protectție suma asigurată este stabilită la 100,000 RON/ha.
  • Evaluarea rapidă a daunelor.
  • Plata rapidă a despăgubirilor.
  • Procedură nebirocratică, digitalizată de subscriere și calcul al deconturilor de despăgubire.

Avizarea daunelor se face rapid și ușor, fără multă birocrație, online pe website la secțiunea Avizări Daune sau prin intermediul portalului Agra Asigurări

Asigurații ce încheie polițe pentru plantațiile pe rod pot aplica pentru sprijinul din cadrul submăsuri 17.1 – de subvenționare a primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și pot beneficia de recuperarea primelor de asigurare de până la 70% din valoarea primei eligibile.

Materiale

Oops! We could not locate your form.

Descărcări