Lansarea produsului de asigurare pentru plantațiile pomicole

Stimați fermieri, venim cu vești noi către dumneavoastră! Ne bucurăm să vă anunțăm că ne-am lărgit portofoliul cu un nou produs specializat pentru asigurarea plantațiilor de afin pe rod sau nou înființate, cât și pentru plantațiile pomicole nou înființate, împotriva daunelor produse de riscul de grindină.

Așa cum știți, în ultimii ani, sectorul agricol a fost tot mai afectat de evenimente meteorologice extreme. Grindina, ploile torențiale, inundațiile și secetele cauzate de schimbările climatice au condus la scăderea producției. Astfel, prin intermediul noului produs, am încercat să ne adaptăm nevoii dumneavoastră crescute de a achiziționa o poliță de asigurare, pe fondul pagubelor cauzate de grindină.

Ce veți asigura

Pentru plantațiile pomicole pe rod, vă vom asigura rodul plantațiilor de afin împotriva grindinei, fiind necesar ca dumneavoastră să asigurați întreaga suprafață plantată cu aceeași cultură sau specie, chiar dacă soiurile sunt diferite. De asemenea, pentru plantațiile pomicole nou înființate sau de arbuști fructiferi care nu sunt pe rod, trebuie să asigurați întreaga suprafață plantată cu aceeași cultură sau specie. În plus, aveți flexibilitate în stabilirea sumei asigurate, cu un plafon de 100.000 lei/ha, ce poate fi suplimentat în funcție de soi și tipul de cultură. Pentru riscul de grindină franşiza reprezintă 15% din suma asigurată pe suprafața dăunată.

Vă reamintim că poliţa de asigurare pentru plantațiile de afin pe rod poate fi subvenţionabilă prin Submăsura 17.1, program prin intermediul căruia vă puteți recupera de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) până la 70% din componența eligibilă a primei de asigurare.

Beneficiile asigurării

Un alt beneficiu pentru dumneavoastră este modelul eficient de evaluare a daunelor. Astfel, perioada de timp din momentul avizării și până ce vă primiți banii în cont este una scurtă, nefiind nevoiți să așteptați până la perioada de recoltare. Evaluarea pagubelor produse de riscurile asigurate este transparentă și rapidă şi se realizează de către o echipă specializată de evaluatori, formată din ingineri agronomi, împreună cu dumneavoastră. Plata daunelor se realizează în maxim 30 de zile de la semnarea protocolului final de daună pentru plantațiile de afin pe rod.

Nu în ultimul rând, avizarea daunelor are loc digital, fără multă birocrație, online pe website-ul nostru la secțiunea Avizări Daune sau prin intermediul portalului Agra Asigurări.

Grindina este un fenomen din ce în ce mai frecvent, iar evoluția imprevizibilă și intensitatea sa afectează de la un an la altul sectorul agricol din România. Ne dorim să fim cât mai aproape de dumneavoastră și să vă sprijinim pentru a vă continua afacerea chiar și în momentele critice. Din aceste motive, ne ajustăm și îmbunătățim periodic paleta de produse, precum și metodele de evaluare pentru fiecare risc și cultură în parte.