Cum să-ți protejezi cultura de sfeclă de zahăr. Beneficiile poliței de asigurare Sfeclă de Zahăr Universal

Sfecla de zahăr este principala materie primă utilizată în industria zahărului, asigurând circa 30% din producția mondială de zahăr. În pofida provocărilor din industrie din ultimii ani, în România cultura de sfeclă de zahăr este încă prezentă cu aproximativ 8.600 ha cultivate la nivel național.  Consumul anual de zahăr în țară este estimat la aproximativ 400.000-500.000 de tone. Din această cantitate, 100.000 de tone provin din producția locală de sfeclă de zahăr, 200.000 tone de zahăr rafinat din sfeclă de zahăr şi trestie de zahăr şi circa 100.000 tone de zahăr rafinat din zahăr brut din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar.

Astfel, pentru susținerea industriei și a producătorilor autohtoni, am lansat în anul 2022 polița de asigurare Sfecla de Zahăr Universal.

Ce daune acoperă asigurarea
Prin acest produs se pot asigura daunele provocate de:

  • Grindină
  • Îngheț
  • Furtună prin daune produse de particulele de nisip/pământ antrenate de vântul puternic
  • Ploaie torențială prin daune produse de spălarea solului/crustă
  • Dăunători specifici

Riscurile se pot asigura doar la pachet, pe o sumă de asigurare fixă de 7.000 RON pe hectar. Puteți opta pentru majorarea producției și implicit a sumei de asigurare procentual, cu 10% până la 100%.

În cazul daunelor timpurii provocate de grindină, îngheț, furtună prin daunele produse de particulele de nisip sau pământ antrenate de vântul puternic, crusta și spălarea solului și cele produse de dăunătorii specifici, se despăgubesc costurile de reînsămânțare. Suplimentar, în funcție de data la care a fost posibilă reînsămânțarea, sunt despăgubite și pierderile cantitative și de randament de zahăr.

Pentru riscurile standard (grindină, furtună și ploaie torențială) se despăgubesc pierderile cantitative, în funcție de stadiul de vegetație al culturii afectate.

Beneficiile produsului de asigurare Sfecla de Zahăr Universal

Procesele digitalizate sunt un avantaj major al produselor noastre de asigurare, nefiind necesară o inspecție de risc sau alte documente suplimentare.

În cazul în care alegeți să vă asigurați cultura de sfeclă de zahăr prin acest produs, veți beneficia de siguranță financiară și promisiunea că vă veți putea continua afacerea în cazul producerii unei daune, întrucât plata despăgubirilor se efectuează în termen de 30 de zile de la semnarea protocolului final de daună.

Perioada de subscriere

Este extrem de important ca perioadele indicate să fie urmărite și respectate pentru a beneficia în mod proactiv de asigurare. Astfel, perioada de subscriere are loc cel târziu înainte de înființarea culturii pentru perioada de asigurare curentă. Prin pachetul de riscuri și, bineînțeles, prin modul de acordare a despăgubirilor, cultura este acoperită pe întreaga perioadă de vegetație, de la însămânțare și până la atingerea maturității fiziologice.

Cine este responsabil de evaluare și când se realizează aceasta

Este important să țineți cont de perioada specifică procesului de avizare a unei daune. În acest caz, este vorba despre un termen de 4 zile de la producerea unui eveniment asigurat, având posibilitatea de a aviza online, prin intermediul website-ului sau direct prin Portalul Agra Asigurări.

Evaluarea daunelor este realizată în mod temeinic de către echipe de evaluatori specializați din cadrul companiei Agra Asigurări. Momentul corect al evaluării este stabilit de comun acord între asigurat și echipele specializate, în funcție de momentul producerii evenimentului și de stadiul de vegetație al culturii.

Informarea ocupă un loc important în construirea unei relații oneste. În acest sens, pe site-ul agraasigurari.ro, la secțiunea produse, regăsiți condițiile de asigurare generale și suplimentare, precum și pliantul aferent produsului de asigurare Sfecla de Zahăr Universal.

Suntem aici să vă protejăm munca. Rămâneți alături de Agra Asigurări, pentru siguranță și stabilitate financiară.

Recoltați în siguranță!