Schimb de experiență la Praga în cadrul seminarului internațional pentru daune produse în agricultură

Asociația Asiguratorilor Agricoli AIAG (Association Internationale des Assureurs de la Production Agricole) unde este membră și Agra Asigurări organizează anual seminarii pentru experți în domeniul evaluării daunelor.

În acest an, evenimentul organizat de colegii Agra Asigurări din Republica Cehă în Praga, a strâns 138 de experți în daune agricole din 20 de țări, având ca temă de discuție daunele cauzate de grindină la culturile de soia.

Directorul în managementul daunelor al companiei austriece Österreichische Hagelversicherung, Dipl.-HLFL-Ing. Johann Fank a susținut în prima parte a seminarului metodologia daunelor la soia, particularitățile și problemele ce pot apărea la evaluare. În cadrul părții practice, s-a pregătit evaluarea reală a daunelor pe un câmp de soia.

Pe câmpurile de testare s-au pregătit sole cu daune simulate, participanții fiind împărțiți în grupuri cu sarcina de a evalua daunele plantelor de soia în diferite stadii de dezvoltare. Ulterior, rezultatele echipelor au fost evaluate, comparate și discutate.

Reprezentanții Agra Asigurări au fost și ei prezenți la seminarul de expertiză, având în vedere importanța culturii de soia din țara noastră. Conform unui raport al Uniuni Europene, România este al treilea producător de soia din Europa.

Iulia Stela Parapianu