Horticultură

Plantații nou înființate

Prin acest nou produs se pot asigura plantațiile pomicole nou înființate, iar în cazul culturii de afin se poate asigura inclusiv producția împotriva daunelor produse de riscul grindină.

Sumar

  • Pentru plantațiile pomicole pe rod se asigură rodul plantațiilor de afin împotriva grindinei cu obligativitatea de a asigura întreaga suprafață plantată cu aceeași cultură/specie, chiar dacă au soiuri diferite.
  • Pentru plantațiile pomicole nou înființate se asigură plantațiile pomicole sau de arbuști fructiferi care nu sunt pe rod, împotriva grindinei cu obligativitatea de a asigura întreaga suprafață plantată cu aceeași cultură/specie.

Notă:  La cultura de afin se despăgubește diminuarea producției/pierderea calitativă provocată de riscul grindină, nivelul daunei fiind determinat prin clasificarea rodului/fructelor în mod individual conform criteriilor și procentelor menționate în condițiile de asigurare suplimentare pentru asigurarea produselor horticole!

  • Posibilitatea de a alege suma asigurată, cu un plafon de 100.000 lei/ha, ce poate fi suplimentat în anumite condiții.
  • Evaluarea rapidă a daunelor
  • Plata rapidă a despăgubirilor
  • Procedură nebirocratică, digitalizată de subscriere și calcul al deconturilor de despăgubire.
  • Preluarea în mod uzual în asigurare a plantațiilor fără necesitatea realizării în prealabil a unei inspecții de risc.

Avizarea daunelor se face rapid și ușor, fără multă birocrație, online pe website la secțiunea Avizări Daune sau prin intermediul portalului Agra Asigurări

Asigurații ce încheie polițe pentru plantațiile de afin pe rod pot aplica pentru sprijinul din cadrul submăsuri 17.1 – de subvenționare a primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și pot beneficia de recuperarea primelor de asigurare de până la 70% din valoarea primei eligibile.

Materiale

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Descărcări