Octavian Tanc, evaluator daune Agra Asigurări „Am timp să-mi fac lucrările și pot merge și la constatări de daune”

Tanc Octavian este un mic fermier din comuna Cumpăna, jud.Constanța. Lucrează în arendă 120 ha de teren, dintre care 10 sunt în proprietatea sa. Din 2020 este și evaluator de daune la Agra Asigurări.

A absolvit în 2000 Facultatea de Agronomie, acumulând o experiență  de peste două decenii în domeniu. În vara lui 2020 a început să colaboreze cu Agra dintr-o întâmplare. Anul respectiv a fost unul foarte secetos care a afectat zona Dobrogea, așa că fermierul a vrut să renunțe inițial la agricultură.

„Atunci cineva mi-a zis că cei de la Agra caută colaboratori. Din iulie 2020 am început să lucrez cu ei. Să fiu și fermier și evaluator nu este deloc dificil. Lucrând o suprafață mică, îmi pot face lucrările la timp și pot merge și la constatări de daune”, mărturisește Octavian Tanc.

Avantajele pe care le are un evaluator de daune

În urma experienței pe care a acumulat-o în cei doi ani de colaborare cu Agra, Octavian a învățat să fie mai deschis la nevoile sale ca fermier și să facă schimb de experiențe cu ceilalți fermieri.

Anul trecut am avut o avizare pentru ploaie torențială, la cultura de orz. Au venit alți colegi de la Agra și mi-au confirmat procentul de daunalitate. Sunt foarte prompți cu banii și am apreciat profesionalismul”, povestește fermierul.

Octavian Tanc le recomandă fermierilor să devină evaluatori de daune la Agra pentru a avea parte de noi experiențe, pe care ulterior, le vor aplica în munca lor de zi cu zi, dar și pentru susținerea colegilor fermieri care sunt afectați de capriciile naturii.

„Este un job motivant, prin care simți că contribui activ la susținerea agriculturii românești și a fermierilor din țara noastră”, concluzionează Octavian Tanc.

Află mai multe despre toate beneficiile jobului de evaluator de daune.

Ești fermier, inginer agronom, legumicultor sau absolvent de studii agricole și vrei să începi alături de noi o nouă etapă în cariera ta? Hai să ne cunoaștem!

AGRA ASIGURĂRI – ÎMPREUNĂ PENTRU FERMIERI!

APLICĂ ACUM