Fenomene meteo extreme. Atunci când asigurarea contează

Pe data de 30 aprilie fenomenele meteorologice extreme însoțite de grindină au făcut prăpăd în mai multe regiuni ale țării, punând la pâmânt culturile agricole și provocând pagube majore în gospodăriile oamenilor. Sudul țării a fost cel mai afectat, mai exact în zona localităţii Drajna din judeţul Călăraşi unde s-a format chiar și o tornadă.

Și la Mizil, la un viticultor cu renume, grindina a făcut pagube la plantațiile de viță de vie.

Foto înainte de furtună

Foto după furtună

Cât despre ce va urma, veştile nu sunt chiar atât de bune. Probabilitatea ca astfel de fenomene să se repete în perioada următoare este foarte mare având în vedere schimbările climatice din ultima perioadă. În ultimii ani, preponderent în lunile mai și iunie au fost înregistrare nenumărate furtuni de vară, care, aparent inofensive s-au transformat apoi în vijeli foarte severe producând daune majore sectorului agricol.

Agra Asigurări este partenerul fermierilor în orice situație, tocmai de aceea este important ca de îndată ce aceștia semnalizează o daună, echipa de evaluatori să se deplaseze la locul afectat pentru a evalua piederea înregistrată. Ajutorul rapid, nebirocratic și profesional este singura alinare în astfel de momente și asigură continuitate multor ferme afectate de capricile vremii.