Cătălin Nejloveanu, evaluator daune Agra Asigurări: „Le-aș recomanda studenților și fermierilor să facă parte din echipă”

Cătălin Nejloveanu (28 de ani), din satul Lada, jud. Teleorman, este apicultor, crescător de suine, cultivator de cereale și nu numai.
Începând cu anul 2020, tânărul a devenit și evaluator de daune la Agra Asigurări. Cătălin a absolvit Facultatea de Agricultură a USAMV București și, pe vremea, când era student, încă nu-și descoperise pasiunea pentru apicultură și agricultură. Ulterior, a început să învețe tainele meseriei și să continue munca tatălui său.

O zi din viața unui evaluator de daune
Acasă, la Lada, tânărul lucrează 35 de hectare de teren pe care cultivă cereale păioase, culturi de primăvară și mazăre. La ferma sa deține circa 8 capete de scroafe și 110 familii de albine.În ultimii doi ani, a îmbinat munca la propria fermă cu cea de evaluator de daune la Agra Asigurări. Aici își începe ziua cu contactarea fermierului, urmând să stabilească o întâlnire cu acesta. Ajungem în fermă, solicităm hărțile cu parcelele afectate, după care urmează să-i explicăm fermierului ce urmează să facem în câmp și ce anume ar trebui să găsim în dauna pe care el a avizat-o. Următoarea etapă este numărarea sau prelevarea probelor pe care ulterior le adăugăm în tabletă. Totul se face electronic, tableta calculând procentul final de daună”, mărturisește Cătălin.

Avantajele jobului de evaluator de daune
Deși la început a fost reticent, Cătălin mărturisește că a învățat multe lucruri pe care le-a aplicat ulterior în ferma sa. În plus, a cunoscut alți fermieri și a făcut schimb de experiență cu aceștia.
„Satisfacția cea mai mare ca evaluator este atunci când fermierul este mulțumit de dauna pe care am evaluat-o. În echipa Agra am cunoscut oameni foarte bine pregătiții, oameni de la care ai ce învăța și care își fac treaba. Le-aș recomanda studenților sau fermierilor să facă parte din echipa lor,  pentru că aici ai parte de dezvoltare atât personală, cât și profesională”, mai spune Cătălin Nejloveanu.

Află mai multe despre toate beneficiile jobului de evaluator.

Ești fermier, inginer agronom, legumicultor sau absolvent de studii agricole și vrei să începi alături de noi o nouă etapă în cariera ta? Hai să ne cunoaștem!
AGRA ASIGURĂRI – ÎMPREUNĂ PENTRU FERMIERI!
APLICĂ ACUM